Voor vaders

Vaak horen we dat je pas écht vader wordt op het moment dat je baby geboren is en je hem of haar voor het eerst in je armen houdt. Die enorm krachtige liefde, ook in de vorm van hormonen en stoffen in je lichaam, begint dan pas echt te stromen.

Toch denken wij dat je toch echt al veel eerder begint aan je reis van man naar vader. En dat er een heleboel is wat je kunt doen om die gevoelens en stoffen al eerder te gaan laten stromen.

Wees de doula voor je vrouw!

En nog meer van onze beste tips voor de aanstaande partner achter de barende vrouw:

#1

Wees de doula voor je vrouw. Verdiep jezelf. Hoe meer kennis, hoe minder angst voor het onbekende. En een rots in de branding, dat ben jij als vader. 

#2

Verbind je met je vrouw en jullie kindje. Hoe meer in verbinding, hoe beter je kunt aanvoelen wat er nodig is. Verbinding maken doe je door gewoon samen te zijn. Lichamelijke aanraking en praten helpen ook.

#3

Ondersteun en vertrouw* je vrouw in het hele proces. Zij voelt wat er nodig is, vertrouw daar op! Bewaak haar grenzen en ondersteun haar waar nodig.

#4

Je kunt je vrouw ook lichamelijk ondersteunen. Er zijn tal van massagetechnieken die je kunt toepassen, acupressuurpunten die je kunt stimuleren, affirmaties die je zacht tegen haar kunt vertellen. In de zwangerschap, tijdens de bevalling en in de kraamtijd!

#5

Zorg dat je vrouw de eerste 6 weken niets anders hoeft te doen dan zorgen voor haar baby en voor zichzelf!** Neem een hulp in de huishouding en zorg voor verse, voedzame, verwarmende maaltijden (invriezen, (schoon)moeder). En ook na deze eerste zes weken laat je haar heel langzaam op eigen tempo weer landen!

#6

Neem zoveel verlof op als mogelijk. Ook jij hebt die eerste tijd nodig om te verbinden, bij te komen, te wennen, verliefd te worden. Vaders en partners zijn in Nederland erg ondergeschoven. Kom voor jezelf op, ook jij verdient het!

#7

Ontspan.

* Als je vrouw in alle rust kan doen wat ze moet doen, dan zal de bevalling het meest soepel verlopen. Ze is gemaakt om te baren! Geloof in de natuur en in haar. Als ze gerust is voelt zij beter aan wat er voor haar en de baby nodig is dan iemand van buitenaf.

** Onderzoeken laten zien dat in culturen waar goed (lees: veel beter dan hier in Nederland) voor de kraamvrouw wordt gezorgd, er veeeeeeeel minder postpartum depressies en andere (lichamelijke en geestelijke) ongemakken voor komen! Doe er je voordeel mee. Hoe beter je vrouw nu herstelt, hoe meer iedereen daaraan heeft nu en in de toekomst.

Van man tot man

Binnenkort kun je hier ook ervaringstips en tricks vinden van man tot man, van echte vaders die ook eens in jouw positie stonden. Zet dus maar vast een biertje koud en houd onze website in de gaten! 😉

Samenvatting

Opsomming van de belangrijkste tips & tricks

  • Wees de doula voor je vrouw
  • Verbind met je vrouw en kindje
  • Ondersteun en vertrouw je vrouw
  • Ook fysiek
  • Zorg minstens zes weken voor de kraamvrouw
  • Zorg ook voor jezelf
  • Neem een biertje
  • Ontspan en aanschouw het wonder der natuur

Omring jezelf en je baby met natuurlijke zachtheid.

Bewust natuurlijk kraampakket