Antwoorden op

Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is een kraampakket?

Een kraampakket bevat alle nodige (medische) verzorgingsproducten voor moeder en kind rondom de bevalling, geboorte en in de kraamtijd. Het kraampakket wordt onder andere gebruikt door je vroedvrouw en kraamverzorgende om jou en je kindje te verzorgen.

In Nederland verzorg je als zwangere vrouw zelf je kraampakket. Je kunt het soms aanvragen en kopen via je verzekering. Je kunt het ook zelf bestellen via internet of zelfs helemaal zelf samenstellen.

Waarom heb ik een kraampakket nodig?

De (medische) verzorgingsproducten uit het kraampakket gebruik je bij de bevalling, maar ook na de geboorte en in de kraamtijd (en daarna).

Je vroedvrouw en kraamverzorgende zullen met je bespreken en er vanuit gaan dat jij zelf een kraampakket verzorgt met de noodzakelijke verzorgingsproducten die gebruikt worden rondom de geboorte van je kindje.

Heb je een kraampakket nodig als je in het ziekenhuis bevalt?

Ja, het kraampakket bevat (medische) verzorgingsproducten die niet alleen bij de bevalling, maar ook in de kraamtijd worden gebruikt.

Je kunt er vanuit gaan dat in het ziekenhuis alleen de absoluut noodzakelijke verzorgingsproducten aan je worden verstrekt. Het kan erg fijn zijn om je eigen kraampakket mee te nemen zodat je zeker weet dat er genoeg verzorgingsproducten voor je zijn. Denk hierbij aan onderleggers, kraamverband en (net)broekjes.

Wanneer je daarna weer naar huis gaat, zal de kraamverzorgende ook gebruik maken van spullen uit het kraampakket.

Heb je een kraampakket nodig als je een keizersnede krijgt?

Ja, ook als je een (geplande) keizersnede krijgt, heb je een kraampakket nodig. Veel producten in het kraampakket zijn juist bedoeld voor de kraamperiode.

Zelfs wanneer je langer in het ziekenhuis blijft, zullen de spullen uit je kraampakket handig zijn voor jouw verzorging en die van je kindje.

Waarom een bewust natuurlijk kraampakket?

De zwangerschap, bevalling, geboorte en kraamtijd is een bijzonder kwetsbare periode. Je lichaam opent zich letterlijk en je baby is nog zo fragiel en gevoelig. Het is belangrijk dat je je zelf en kindje kunt omringen met pure, natuurlijke producten, met zo min mogelijk belastende stoffen die je herstel in de weg kunnen zitten of irriterend voor je baby kunnen zijn. Zeker wanneer jullie lichamen zo ontvankelijk zijn.

Alles in het Moeder Aarde bewust natuurlijk kraampakket is gemaakt op een zo zuiver en vriendelijk mogelijke manier voor mens, dier en moeder aarde. Pure en natuurlijke verzorgingsproducten dragen bij aan je herstel en een zachte, gezonde start voor je baby.

Het Moeder Aarde bewust natuurlijk kraampakket is daarnaast een nog completer pakket dan een (regulier) kraampakket. Het bevat belangrijke essentiële natuurlijke verzorgingsproducten voor in de zwangerschap, bij de geboorte en in de kraamperiode van de eerste 40 dagen (en daarna!). Alles in één prachtig, inspirerend, ondersteunend pakket. Helemaal zuiver, puur en natuurlijk!

Wat is het verschil tussen een regulier kraampakket en een Moeder Aarde bewust natuurlijk kraampakket?

Het Moeder Aarde bewust natuurlijk kraampakket is gebaseerd op een regulier kraampakket en bevat de basic noodzakelijke verbandmiddelen, maar dan de natuurlijke variant. Daarnaast hebben we enkele noodzakelijke essentiële verzorgingsproducten toegevoegd zoals voorbereidende én genezende perineum yoni-olie, heilwol en gedroogde biologische kamille.

En alles uiteraard helemaal biologisch, puur, zuiver en natuurlijk!

Op deze manier kun je de zwangerschap, geboorte en kraamtijd zo zuiver mogelijk, helemaal puur en natuurlijk ervaren en draag je bij aan een gezonde en zachte start voor je baby.

Alle verzorgingsbenodigdheden om jou te ondersteunen in al je kracht en pracht tijdens de zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Om je herstel te verzachten en ondersteunen. Om deze bijzondere periode bewust, krachtig, zacht en rijk te beleven!

Ik heb spullen over, wat kan ik daarmee doen?

Je vroedvrouw heeft vaak spullen uit kraampakketten op voorraad, voor als er onverhoopt ergens toch te weinig aanwezig is. Je kunt aan haar vragen of ze overgebleven producten uit jouw kraampakket wil hebben.

Verder zijn er ook een heleboel dingen die je zelf misschien ook nog voor andere doeleinden kunt gebruiken. Gaasjes, verbandwatten en alcohol kunnen in de EHBO-doos, heilwol is handig bij allerlei wondjes en plekken, onderleggers kunnen ook gebruikt worden bij zindelijk wordende kinderen in bed, kamille thee is altijd lekker, helende en verzorgende oliën kunnen ook op andere momenten op je huid gebruikt worden of op andere wondjes worden gedaan etc.

Er zijn ook organisaties en goede doelen die (overgebleven spullen uit) kraampakketten inzamelen. Zo hebben we ook gehoord van vrouwen die van de verzekering een kraampakket bij hun premie krijgen dat ze niet gebruiken en deze dan opsturen naar zo’n goed doel!

Prijs en vergoeding

Waarom is de prijs hoger dan die van een regulier kraampakket?

Een regulier kraampakket is super uitgekleed en bevat alleen strikt noodzakelijke verbandmiddelen voor rondom de bevalling. Een regulier kraampakket bevat ook enkel producten die op de meest goedkope manier geproduceerd zijn. Zonder rekening te houden met milieu, aarde en de kwetsbaarheid van jou en je kindje. Vaak worden ze in enorme oplages gemaakt waardoor kosten nog verder gedrukt kunnen worden.

Als je een kraampakket afneemt via je verzekering, zit ook een gedeelte van de kosten in je (aanvullende) premie verstopt.

De hogere prijs van het Moeder Aarde natuurlijk kraampakket is vooral een eerlijke prijs, voor eerlijke producten. We stellen onze kraampakketten zelf samen en waken voor de kwaliteit. Uiteraard doen we ook ons best om onze kraampakketten zo beschikbaar mogelijk te maken voor alle vrouwen. Doordat we samenwerken met prachtige merken en bedrijven, kunnen we de kraampakketten gelukkig wel voor een betaalbare prijs aanbieden, ten opzichte van de waarde die ze vertegenwoordigen.

Omdat het Moeder Aarde bewust natuurlijk kraampakket nog completer is dan een regulier basis kraampakket, hoef je daarnaast minder andere verzorgingproducten meer aan te schaffen. Je bent meteen in 1 keer compleet!

De waarde van het natuurlijk kraampakket is ruim €150! Je krijgt dus zeker waar voor je geld. Voor jezelf, maar ook voor moeder aarde.

En zeg nou zelf, een baby baren doe je echt niet elke dag, waarom zou je jezelf en je kindje niet die goede verzorging bieden in zo’n kwetsbare en bijzondere periode?

Wordt Moeder Aarde vergoed door mijn verzekering?

Het is zeker mogelijk om de kosten van het Moeder Aarde kraampakket onder bijzondere zorgkosten te declareren. Check bij je verzekeraar hoe je dat doet, of lees het artikel Verzekering en vergoeding kraampakket op onze website.

Helaas worden we doorgaans nog niet vergoed binnen de standaard verzekeringen van de meeste verzekeraars. IZZ, de zorgverzekering voor zorgprofessionals, vergoedt het natuurlijk kraampakket wel. Een enkeling heeft wel een (gedeeltelijke) vergoeding gekregen na het indienen van een declaratie bij een andere maatschappij, dus proberen kan altijd!

 

Bestellen en verzenden

Wanneer wordt mijn bestelling verzonden?

We streven naar op een werkdag voor 15:30 uur besteld, dezelfde dag verzonden!

Onze bestellingen worden verzonden via PostNL. Doorgaans ontvang je je bestelling dan de dag na verzending.

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Mocht je om wat voor reden dan ook het Moeder Aarde kraampakket toch niet kunnen gebruiken, dan mag je het natuurlijk aan ons terug sturen.

Zorg er wel voor dat de producten onbeschadigd zijn en in de originele onbeschadigde verpakking zitten.

Stuur een email aan klantenservice@moederaarde.nl voor meer informatie.

Ons retouradres is:

Moeder Aarde
Herenweg 15
3602 AM Maarssen

Zakelijk

Kan ik samenwerken met Moeder Aarde?

Ja zeker, we vinden het leuk om samen te werken met mooie bedrijven en merken die, net als wij, een ideologische insteek hebben. En ook met startende en kleine ondernemingen.

Kijk in het menu onder ‘zakelijk’ voor meer informatie!

Ik wil graag flyers aanvragen

Wil je ook de liefde voor Moeder Aarde verspreiden? Dat kan! Hier vind je meer informatie:

Flyers aanvragen

Kan ik ook groot inkopen?

Ja zeker! Hier vind je meer informatie:

Groot afnemers

Ik wil graag een cadeau toevoegen aan het Moeder Aarde kraampakket

Ja leuk! Wij houden ervan om nieuwe moeders in de watten te leggen. Hier vind je meer informatie:

Cadeau toevoegen

Nog geen antwoord?

Staat jouw vraag er niet tussen? Vind je het antwoord nog niet uitgebreid genoeg? Of heb je een andere opmerking voor ons? Stuur gerust een email naar klantenservice@moederaarde.nl of een berichtje hieronder en je hoort dan snel van ons:

[ninja_form id=3]

Omring jezelf en je baby met natuurlijke zachtheid.

Bewust natuurlijk kraampakket