Door drukte bij PostNL kan het enkele dagen langer duren voordat je bestelling wordt verwerkt.

Wanneer je zwanger bent gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. En één zo’n product, waarvan je het bestaan waarschijnlijk niet eens afwist, is het kraampakket.

In Nederland worden elk jaar ongeveer 175.000 baby’tjes geboren. En elke zwangere vrouw verzorgt in principe haar eigen kraampakket.

Een kraampakket is een vrij basic, medisch pakket met daarin de noodzakelijke verbandmiddelen voor tijdens de bevalling en in de eerste kraamweek. Je vroedvrouw en kraamverzorgende gebruiken deze verbandmiddelen voor jouw verzorging en die van je baby.

Wat zit er in een kraampakket?

Bij de verbandmiddelen in het kraampakket kun je denken aan onderleggers (vochtabsorberende matjes), kraamverband (extra groot maandverband), steriele gaasjes, ontsmettingsalcohol, verbandwatten (om bloeden te stelpen) en een navelklem. Behoorlijk medisch dus allemaal. En vooral gericht op wat professionele verzorgers nodig hebben om jou te kunnen ‘behandelen’ naast hun medische instrumenten. En dus niet per se op wat jij als barende of kramende vrouw nodig hebt ter ondersteuning.

Ook als je in het ziekenhuis bevalt gebruik je veel van de verbandmiddelen uit het kraampakket en is het de bedoeling dat je er toch eentje in huis hebt. Je kunt de spullen uit het kraampakket zelfs meenemen naar het ziekenhuis, zodat je daar nog wat extra middelen ter beschikking hebt.

In Nederland verzorg je als zwangere vrouw zelf je kraampakket. Je kunt het soms aanvragen en kopen via je verzekering. Je kunt het ook zelf bestellen via internet of zelfs helemaal zelf samenstellen.

Lees hier meer over de inhoud van een kraampakket.

Wat heb je nodig?

Een kraampakket zelf kopen of samenstellen geeft je als voordeel dat je de controle hebt over wat je beschikbaar hebt. Dit kan heel fijn zijn, want een bevalling is nu eenmaal iets heel persoonlijks.

De één wil graag zo goedkoop mogelijk kraamverband, maar de ander wil liever biologisch kraamverband. De één wil graag wegwerp-onderleggers, maar de anders gebruikt liever oude handdoeken. En de één gaat voor een navelveter, de ander voor een cord ring.

Wat steeds belangrijker wordt, is aandacht voor de aarde en de voordelen van een meer natuurlijke verzorging voor je eigen lichaam en dat van je kindje. Als je zwanger bent en moeder wordt heb je niet meer alleen maar de verantwoordelijkheid voor jezelf, maar ook voor een heel nieuw wezentje. En daarmee groeit vaak ook het besef dat je de aarde dan wel graag op een gezonde manier wilt doorgeven aan die nieuwe generatie.

Je bewust omringen met natuurlijke, biologische, duurzame, ecologische en eerlijke producten is een stuk beter haalbaar als je zelf een kraampakket koopt of samenstelt!

Once in a lifetime

De geboorte van je kindje is een heel bijzondere gebeurtenis. Dit kindje wordt maar 1 keer geboren. En deze geboorte zal voor jullie beiden een levensveranderende en levensverrijkende gebeurtenis zijn! Daar mag best bij stilgestaan worden en vooral wat meer aandacht aan worden besteedt.

  • Hoe ziet het welkom voor jouw kindje eruit?
  • Hoe creëer je de ideale omstandigheden voor jouw prachtige, zachte, krachtige bevalling?

Denk eens aan een bruiloft. Om die te plannen worden er lijstjes gemaakt, en daar weer lijstjes van. Talloze locaties worden bezocht om de sfeer te proeven, alle getuigen en gasten worden met veel zorg uitgezocht. De aankleding van de ruimte wordt tot in detail geperfectioneerd. Je kunt er misschien niet voor zorgen dat de zon ook werkelijk schijnt, maar je kunt er wel voor zorgen dat het een stralende dag wordt!

Zie de bevalling en geboorte van je kindje als jouw ultieme zwangerschapsproject.

Verzorgingsbenodigdheden

Om jou te ondersteunen en inspireren om die prachtige, krachtige bevallingservaring en zachte, vrije geboorte voor jouw kindje te creëren, hebben wij voor jou het ultieme verzorgings-, verwen-, cadeau- en kraampakket samengesteld.

Bewust natuurlijk kraampakketten

Want wij vinden dat niet alleen je vroedvrouw en kraamverzorgende tegemoet mogen worden gekomen waar het gaat om ondersteunende verzorgingsproducten, maar jij als barende vrouw verdient óók alle ondersteuning om in je eigen kracht en pracht te kunnen shinen bij jouw bevalling! Jij bent tenslotte degene die werkelijk het baby’tje zal gaan baren.

Daarom hebben we voor jou alles in één compleet prachtig pakket gestopt. En dat ook nog eens helemaal puur en natuurlijk, zo zuiver en vriendelijk mogelijk voor jou, je kindje en moeder aarde. Zodat het je herstel niet in de weg zal zitten en niet irriterend zal zijn voor je gevoelige baby, maar het jullie juist optimaal zal ondersteunen. Dan kun je dat alvast van je lijstje strepen!

Moeder Aarde bewust zwanger, geboorte & kraampakket Overvloed

Moeder Aarde

De naam zegt het al. Het Moeder Aarde bewust zwanger, geboorte & kraampakket is veel uitgebreider dan enkel het verbandmiddelen-gedeelte – Wat er overigens ook in zit, maar dan in de meest natuurlijke variant uiteraard!

Naast die noodzakelijke verbandmiddelen hebben we nog meer verzorgingsbenodigdheden toegevoegd, die je zeker kunt gebruiken bij je eigen verzorging en die van je kindje. Omdat wij vinden dat je daar ook recht op hebt en niet genoeg hebt aan enkel wat hulpverbandmiddelen om je vroedvrouw te ondersteunen.

Wie krijgt hier nou de baby? Jij toch zeker?! Dan is wat jij nodig hebt minstens zo belangrijk!

Dus zijn het stuk voor stuk producten die we zelf essentieel en eigenlijk onmisbaar vonden. Of die we in elk geval elke verse mama en nieuwe baby gunnen bij de verzorging in deze bijzondere, kwetsbare tijd.

Zo hoef je niet zelf (meer) aan de slag om onder andere al die verbandmiddelen bij elkaar te scharrelen, maar heb je toch een zo puur en natuurlijk mogelijk verzorgingspakket, helemaal compleet en helemaal kant en klaar. Zodat jij je kunt richten op je eigen voorbereidingen op die prachtige geboorte en eerste tijd met je kindje.

Wat zit er in een Moeder Aarde bewust zwanger, geboorte & kraampakket?

Een heleboel! Je kunt in onze shop lezen wat er allemaal in de bewust zwanger, geboorte & kraampakketten zit.

Maar is dat dan niet allemaal overbodig?

Nee! Elke vrouw mag zichzelf goede, fijne, belangrijke, natuurlijke verzorging gunnen om zich te laten ondersteunen bij deze prachtige taak: nieuw leven geven.

Waarom zit dat dan niet in een ander kraampakket?

Een regulier kraampakket bevat alleen de hoogst noodzakelijke verbandmiddelen. Men gaat er vanuit dat jij zelf voor de rest van de persoonlijke verzorgingsproducten zorgt.

Een regulier kraampakket is enkel gericht op de ondersteuning van je verloskundige en kraamverzorgende, niet per se op de ondersteuning van de barende vrouw zelf. En je verzekering vergoedt het liefst ook alleen het hoogst noodzakelijke.

En waarom heeft Moeder Aarde dit dan wel toegevoegd?

Omdat wij vinden dat elke vrouw dit wel verdient. Én om je (uitzoek) werk en extra (verzend)kosten uit handen te nemen.

Jij hebt wel betere dingen te doen in je zwangerschap. En al helemaal tijdens de bevalling en in de kraamtijd!

Omdat het zo belangrijk is waar je mee bezig bent (nieuw leven geven!), verdien je alleen maar het allerbeste! Zie ons als moeder voor de moeder. Wij vertroetelen jou en zorgen ervoor dat het je aan niets ontbreekt, zodat jij je op andere taken kunt richten.

Verzekeringskraampakket

Het basic kraampakket dat je van je verzekering misschien krijgt aangeboden, hóef je niet af te nemen..!

Je zou met je verzekering in overleg kunnen gaan of ze een bepaald bedrag daarvoor aan je kunnen vergoeden, zodat jij zelf een ander kraampakket kunt aanschaffen dat meer voldoet aan jouw behoeftes. Let op dat je dan wel doorvraagt naar iemand die daarover beslissingen kan nemen! Een reguliere klantenservice medewerker mag dat vaak niet.

Je kunt ook vooraf bij een verzekering navragen of er een vergoeding mogelijk is, zodat je op basis daarvan kunt kiezen voor welke verzekering je gaat. En er zijn ook verzekeringen waarbij een kraampakket niet in de premie zit ingebakken, je hebt dan meer keuzevrijheid om niet hun pakket (tegen betaling) af te nemen, maar voor een ander pakket te kiezen of het zelf samen te stellen.

Er zijn ook vrouwen die hun verzekeringskraampakket doneren aan een goed doel dat minderbedeelde vrouwen helpt. Of schenken aan hun verloskundige zodat die extra materiaal als reserve heeft.

Van basic naar overvloed

De producten in de Moeder Aarde bewust natuurlijk kraampakketten zijn dus niet overbodig, maar juist compleet afgestemd op de behoefte van een bewuste zwangere, barende en kramende vrouw. Waarbij ook rekening gehouden is met het welzijn van de verse mama, haar baby en moeder aarde; dus zo natuurlijk, puur, eerlijk en liefdevol mogelijk.

De Moeder Aarde pakketten zijn samengesteld met behulp van (holistisch) werkende vroedvrouwen en andere zorgprofessionals en ervaren natuurlijke praktijkmama’s.

En om aan de behoeftes van zoveel mogelijk vrouwen tegemoet te komen, zijn er drie verschillende pakketten om uit te kiezen: het bewust natuurlijk kraampakketnatuurlijk kraampakket Luxe en het kraamkadoosje (ter aanvulling op een regulier kraampakket).

Een gezonde start

Natuurlijke verzorgingsproducten zonder irriterende en belastende stoffen en onnodige toevoegingen, zitten je herstel en de gevoelige babyhuid niet in de weg, maar ondersteunen deze juist optimaal.

Wij willen je ondersteunen en inspireren in je eigen kracht en pracht. En wij gunnen alle verse ouders en baby zo’n gezonde, natuurlijke start!