Over ons

Hallo! Ik ben Moeder Aarde

Mijn naam is Jilke, ik ben moeder van 5 kinderen; een dochter (2013), een zoon (2016), een tweeling (2019) en een zusje (2022), samen met Christophe.

Expert en ervaringsdeskundige op het gebied van natuurlijk zwanger zijn, baren en moederschap. Naast de zorg voor onze kindjes ben ik ook (geboorte)fotograaf en geboorte-inspirator. Ik schreef het boek Mijn reis naar binnen – Jouw weg naar een vrije geboorte, samen met Anna Myrte Korteweg (en mocht het boek vormgeven en de illustraties maken!). Verder schrijf en fotografeer ik onder andere voor Kiind, hét tijdschrift over natuurlijk ouderschap, Oermoeders van Nu, een platform voor oermoeders in de moderne maatschappij en Vroedvrouw Margot van de Vraag de Vroedvrouw Academie. Ik maakte een uitgebreide set geboorte-affirmatiekaarten en het Hartje Mama bewaarmagazine over natuurlijk zwanger zijn, baren en kraamtijd, met je hart vanuit je hart. Ik ben de bedenker en ontwikkelaar van het allereerste natuurlijk kraampakket (Nalini) en nu samen met Christophe de eigenaar van Moeder Aarde.

Hoe het begon

Al voordat ik zwanger was van mijn oudste dochter had ik sterk het idee dat zwanger zijn en geboorte geven iets oers en puur natuurlijks is en dat mijn lichaam daarvoor gemaakt is. Ik besloot al in mijn eerste zwangerschap dat ik graag helemaal op mijn eigen inzicht zou gaan bevallen, want ík was degene die het moest doen en niemand anders. Mijn eerste drie kinderen zijn unassisted (zonder professionele hulp) geboren en de andere twee volledig hands-off (zonder dat iemand mij of mijn baby’s heeft aangeraakt of gestuurd). Helemaal puur en alleen op mijn inzicht en gevoel. Ik heb daar zoveel vooronderzoek voor gedaan, dat ik in feite mijn eigen verloskundige én mijn eigen doula werd. Natuurlijk samen met de liefde van mijn leven en tevens vader van onze kindjes.

Naast de geboortes op eigen inzicht en gevoel, hebben mijn kindjes ook een lotusgeboorte gehad. Dat wil zeggen dat we de navelstrengen niet hebben verbroken, maar verbonden hebben gelaten met de placenta totdat deze vanzelf bij de navel loslaat.

Tijdens mijn eerste zwangerschap zocht ik niet alleen een heleboel informatie op, maar zocht ik ook een eigen kraampakket bij elkaar die aansloot bij mijn natuurlijke visie. Biologisch en puur. Na mijn tweede zwangerschap (2016) ontwikkelde zich het idee dat er misschien wel meer vrouwen waren zoals ik, die graag natuurlijke, biologische producten bij de bevalling en geboorte wilden gebruiken.  

Ik ontmoette iemand die graag een natuurlijke Blije Doos wilde maken, maar die er ook voor openstond om mij te helpen bij de uitvoering van dit idee. Hieruit werd het allereerste natuurlijk kraampakket geboren (Nalini Natuurlijk Kraampakket). Omdat onze visies toch uit elkaar bleken te liggen, ben ik zelf verder gegaan met Moeder Aarde.

Na de geboortes van mijn tweeling (2019) heb ik samen met een aantal super toffe mensen nog 1 keer een stapel natuurlijk kraampakketten gemaakt. Maar daarna haalde de drukte van mijn jonge gezin mij in. Inmiddels ligt mijn focus op het verspreiden en delen van al mijn opgedane kennis en ervaringen. En dat doe ik met het boek Mijn reis naar binnen, mijn geboorte-affirmatiekaarten, het Hartje Mama bewaarmagazine, deze website en artikelen die ik maak voor andere platformen. Ook fotografeer ik geboortes en support ik als doula moeders/ouders bij de komst van hun kindje(s).

Missie

Elke vrouw is het waard om in haar eigen kracht geboorte te kunnen geven. Om trots op zichzelf te zijn. Om zich veilig te voelen en vanuit zelf-vertrouwen te kunnen baren. Om haar kindje zacht te verwelkomen, precies op de manier die bij haar past. Een geboorte waar je de rest van je leven elke dag inspiratie en zelfvertrouwen uit kunt halen.

En ook elke baby is het waard om in vertrouwen en zachtheid te worden verwelkomd. Je groei in de buik en je geboorte zijn zo fundamenteel vormend, de basis voor de rest van je leven. Hoe fijn is het als die basis stevig is?!

Moeder Aarde is ontstaan vanuit mijn hart. Een natuurlijke bron van kennis, informatie en inspiratie. Om nieuwe ouders en baby’s in alle puurheid en liefde te verwelkomen. En om moeder aarde daarbij te koesteren. Terug naar onze roots, weer in verbinding met je bron.

Een moeder is de oorsprong van leven voor haar kindje. Zij verdient het om zichzelf en haar baby te omringen met de beste natuurlijke lichamelijke én geestelijke verzorging, voor een zo zacht en gegrond mogelijke start.

Met Moeder Aarde wil ik vooral vrouwen inspireren om in hun eigen kracht en pracht een autonome beval-ervaring en zachte geboorte voor zichzelf en hun kindje te creëren. Een baby baren doe je tenslotte niet elke dag, het is een levensveranderende gebeurtenis die jullie voor altijd met je meedragen.

Wees lief voor jezelf, je kindje en moeder aarde.

Hartegroet,

Jilke

Meer van Jilke:
zwaanopdemaan.nl
Mijn reis naar binnen
hartjemama.nl

Foto’s door Brechje Hoornstra, warmcuppatea.nl