Over ons

Hallo! Ik ben Moeder Aarde

Mijn naam is Jilke, ik ben moeder van 4 kinderen; een dochter (2013), een zoon (2016) en een tweeling (2019), samen met Christophe.

Expert en ervaringsdeskundige op het gebied van natuurlijk zwanger zijn, baren en moederschap. Naast de zorg voor onze kindjes ben ik ook (geboorte)fotograaf en geboorte-inspirator. Ik schrijf en fotografeer onder andere voor Kiind, hét tijdschrift over natuurlijk ouderschap en Oermoeders van Nu, een platform voor oermoeders in de moderne maatschappij. Ik maakte ook het Hartje Mama bewaarmagazine over natuurlijk zwanger zijn, baren en kraamtijd, met je hart vanuit je hart. En ik ben de bedenker en ontwikkelaar van het eerste natuurlijk kraampakket (Nalini).

Al voordat ik zwanger was van mijn oudste dochter had ik sterk het idee dat zwanger zijn en geboorte geven iets heel natuurlijks is en dat mijn lichaam daarvoor gemaakt is. Ik besloot al in mijn eerste zwangerschap dat ik graag helemaal op mijn eigen inzicht zou gaan bevallen, want ík was degene die het moest doen. Niemand anders. Mijn eerste drie kinderen zijn unassisted (zonder professionele hulp) geboren. Puur en alleen op mijn eigen inzicht en gevoel. Ik heb daar zoveel vooronderzoek voor gedaan, dat ik mijn eigen verloskundige werd én mijn eigen doula. Samen met de liefde van mijn leven en tevens vader van onze kindjes. En mijn ouders zijn ook bij de geboortes geweest, omdat zij mij onvoorwaardelijk kunnen steunen. Een hele toffe vroedvrouw (en twee van haar collega’s) maakte het geboorteteam compleet bij de geboorte van de tweeling.

Naast de geboortes op eigen inzicht en gevoel, hebben mijn kindjes ook een lotusgeboorte gehad. Dat wil zeggen dat we de navelstrengen niet hebben verbroken, maar verbonden hebben gelaten met de placenta totdat deze vanzelf bij de navel loslaat.

In mijn eerste en tweede zwangerschap en bij de bevallingen, die ik dus geheel op eigen inzicht deed, heb ik zelf ook alle spulletjes bij elkaar gezocht die ik daarbij nodig had. Ik wilde een ‘custom’ kraampakket, waar vooral biologische en natuurlijke producten in zouden zitten. Want geboorte geven ís natuurlijk! En mijn baby’tje kwetsbaar en ik open. Dus alleen het beste, puurste, zuiverste was goed genoeg. Zo’n ‘chemisch’ kraampakket dat je bij de verzekering krijgt, daar had ik geen behoefte aan. Ik zocht op internet, maar er bestond (nog) niet zoiets als een natuurlijke variant van zo’n kraampakket. Vlak na de geboorte van mijn tweede kindje ontwikkelde zich het idee dat er misschien wel meer vrouwen waren zoals ik, die graag natuurlijke, pure producten bij de bevalling en geboorte wilden gebruiken. Die misschien ook online zochten en uiteindelijk zelf een kraampakket samenstelden. Met alle kennis die ik had opgedaan, waarom zou ik niet een kraampakket maken voor deze vrouwen? Ik ontmoette iemand die aanvankelijk graag een natuurlijke ‘blije doos’ wilde gaan maken, maar die ook open stond om samen aan mijn idee te werken. Hieruit werd het allereerste natuurlijk kraampakket geboren (Nalini Natuurlijk Kraampakket). Omdat mijn visie ideologischer bleek, ben ik toen verder gegaan met Moeder Aarde.

Inmiddels is er zoveel meer dat ik wil en kan delen over natuurlijk zwanger zijn en geboorte geven. Zoveel kennis die ik op deed en ervaring die ik inmiddels heb, die ik zo graag wil delen met zoveel mogelijk vrouwen (en mannen!). Want elke vrouw verdient het om in haar eigen kracht geboorte te kunnen geven. Om trots op zichzelf te zijn. Om haar kindje zacht te verwelkomen, precies op de manier die bij haar past. Een geboorte waar je nog elke dag kracht uit kunt halen en zelfvertrouwen.

Moeder Aarde is ontstaan vanuit mijn hart. Een natuurlijke bron van kennis, informatie en inspiratie. Om nieuwe ouders en baby’s in alle puurheid en liefde te verwelkomen. Om moeder aarde te koesteren. Terug naar onze roots, weer in verbinding met moeder aarde.

Een moeder is de oorsprong en bron van leven voor haar kindje. Zij verdient het om zichzelf en haar baby te omringen met de beste natuurlijke lichamelijke én geestelijke verzorging, voor een zo zacht en gezond mogelijke start.

Met Moeder Aarde wil ik vooral vrouwen inspireren om in hun eigen kracht en pracht een autonome beval-ervaring en zachte geboorte voor zichzelf en hun kindje te creëren. Een baby baren doe je tenslotte niet elke dag, het is een levensveranderende gebeurtenis die jullie voor altijd met je meedragen.

Wees lief voor jezelf, je kindje en moeder aarde.

Hartegroet,

Jilke

zwaanopdemaan.nl
hartjemama.nl

Foto’s door Brechje Hoornstra, warmcuppatea.nl

Hallo!

Stuur een berichtje

[ninja_form id=1]

Omring jezelf en je baby met natuurlijke zachtheid.

Bewust natuurlijk kraampakket