mijn bevallingen

Lees hier de verhalen, ervaringen en voorbereidingen van alle vijf mijn bevallingen. Hoe verliepen ze? Hoe heb ik mij voorbereid? Hoe heb ik het uiteindelijk ervaren?

Mijn eerste bevalling in 2013 was unassisted thuis in bad. Mijn tweede bevalling in 2016 was ook unassisted en thuis in bad. In 2019 werd mijn tweeling ook thuis in bad geboren, nadat we er pas met 39 weken zwangerschap achterkwamen dat het twee baby’s waren in mijn buik. En in 2022 werd er een klein zusje thuis in bad geboren in de handen van haar oudste zus, een grote wens die uitkwam!

ik ben jilke

Hallo! Ik ben Jilke, de vrouw achter moeder aarde. Ik ben zelf moeder van vijf kinderen: een dochter (2013), een zoon (2016), een tweeling (2019) en een zusje (2022). Al 18 jaar samen met de liefde van mijn leven, Christophe.

De zwangerschappen en geboortes van mijn kinderen waren allemaal enorm mooie, bekrachtigende ervaringen, waarbij ik mij vooral heb laten leiden door mijn eigen natuur en intuïtie, oftewel de kracht van moeder aarde. Al die opgedane kennis en ervaringen wil ik nu heel graag delen en doorgeven. Dat doe ik onder andere via mijn boek Mijn reis naar binnen en moeder aarde.

Het moederschap heeft nog meer passies in mij losgemaakt: Ik fotografeer geboortes  (zwaan op de maan fotografie) en ik support met heel veel liefde en vertrouwen vrouwen/ouders bij de komst en geboorte van hun kindje.