De natuurlijke voorbereidende en helende yoni olie in het Moeder Aarde bewust natuurlijk kraampakket is bedoelt om zowel in de zwangerschap als na de geboorte te gebruiken.

In de zwangerschap kun je je perineum ermee (laten) masseren om je huid zo alvast voor te bereiden en de kans op inscheuren en knippen aanzienlijk te verkleinen!

Zelfs tijdens de bevalling kan deze verzachtende yoni olie gebruikt worden om het perineum te ondersteunen.

En na de geboorte is deze yoni olie helend, verzachtend en genezend. Met en zonder wondjes, met en zonder hechtingen!

Lees hieronder hoe je je perineum masseert en hoe je de yoni olie toepast tijdens en na de geboorte.

Hoe gebruik je de yoni olie in de zwangerschap?

In de zwangerschap kun je deze voedende yoni olie gebruiken om je perineum te (laten) masseren.

Een perineummassage wordt uitgevoerd om het perineum, ofwel het gedeelte van huid en spieren tussen de vagina en de anus, te ontspannen en soepel te maken.

Je kunt perineummassage toepassen ongeveer de laatste zes weken van de zwangerschap, om de kans op inscheuren tijdens de bevalling aanzienlijk te verkleinen. En om te wennen aan het gevoel van rek en druk tijdens de bevalling.

Als je er zelf niet goed bij kunt, dan kun je je lief vragen om je te helpen. Eerst misschien een beetje onwennig, maar het kan helpen om jullie lichamelijke band te versterken.

Hoe masseer je je perineum?

Neem eerst een douche of bad om je huid voor te breiden en ontspannener te maken. Zorg voor een lege blaas en liefst korte nagels.

Je kunt deze massage het handigst in bed uitvoeren. Ondersteun je rug met kussens en buig je knieën. Het is belangrijk dat je lichaam zo ontspannen mogelijk kan zijn en dat je dus zo comfortabel mogelijk ligt of zit.

Eventueel kun je ook op de wc zitten en je benen wat omhoog doen, met behulp van een krukje bijvoorbeeld.

Jezelf masseren

Breng een beetje yoni olie aan op je duimen en vingers.

Breng je duimen dan ongeveer voor de helft in je vagina. Laat je vingers op je billen rusten. Druk naar beneden richting de anus en opzij richting de vaginawand. Houd je duimen ongeveer 1 minuut lang in deze houding. Je zult een licht branderig of trekkerig gevoel ervaren.

Vergeet niet om tijdens het masseren diep te blijven in- en uitademen! Ontspan bewust de spieren die gespannen aanvoelen.

Masseer nu zachtjes de onderste helft van je vagina. Maak een U-vormige beweging door je vingers heen en weer en van boven naar beneden te bewegen. Probeer je spieren te ontspannen terwijl je jezelf masseert. Voer deze beweging 2 tot 3 minuten uit.

Herhaal de massage nog een keer. Je zou jezelf in totaal ongeveer 10 minuten per keer kunnen masseren. Het kan nodig zijn om jezelf meerdere weken lang dagelijks te masseren voordat het gedeelte tussen je anus en vagina soepeler wordt.

Je lief laten masseren

Kies iemand die je vertrouwt en waarbij je je kunt ontspannen, zoals je levenspartner.

Houd rekening met emotionele reacties! Het is heel normaal en bedenk je goed dat je juist de massage uitvoert om spanningen weg te nemen en ongemak te verminderen. Het is heel belangrijk dat je met de masseur blijft communiceren. Laat weten wat je voelt en vraag om bijvoorbeeld even te pauzeren als dat nodig is.

Zorg dat je heerlijk ontspannen kunt liggen. Ga met gebogen knieën op het bed liggen en ondersteun je rug met kussens. Je lief zal de massage in deze houding beter uit kunnen voeren.

Begin door je partner de plek van buiten zachtjes te laten masseren. Laat je partner met zijn of haar duimen over de buitenkant van het perineum wrijven. Door de ander langzaam heen en weer te laten wrijven over het perineum zullen jullie beiden rustig kunnen wennen aan de massage. Doe dit 1-2 minuten.

Laat je lief zijn of haar wijsvingers naar binnen brengen. Je partner kan zijn of haar wijsvingers in plaats van duimen gebruiken om je te masseren. Laat je partner U-vormige bewegingen maken van de ene naar de andere kant en tegelijkertijd druk naar beneden toe uitoefenen. Doe dit 2-3 minuten.

Herhaal de hele massage nog een keer. Ideaal is om ongeveer 10 minuten per keer gemasseerd te worden. Probeer om je tijdens de laatste zes weken van je zwangerschap dagelijks te laten masseren.

Wanneer kun je beter geen perineummassage toepassen?

Liever niet bij ontstekingen in de vagina of bloedingen. Ook liever niet eerder dan 34 weken zwangerschap. Let ook op bij gebroken vliezen.

Overleg altijd met je verloskundige, vroedvrouw of arts als je twijfelt of vragen hebt.

Tijdens de bevalling

Niet alleen in de zwangerschap kun je deze yoni olie gebruiken, maar óók tijdens de geboorte!

Vooral tijdens de uitdrijf- of persfase neemt de druk en kracht op het perineum toe door het hoofdje van de baby dat naar beneden duwt. Een warme doek tegen het perineum is erg fijn in deze fase.

Maar ook zachte wrijving of massage met yoni olie kan hier meehelpen om het perineum extra te ondersteunen en verzachten zodat het hoofdje soepeler geboren kan gaan worden.

Vraag je vroedvrouw, verloskundige of lief, of masseer jezelf zachtjes met de yoni olie.

Helend

Na de geboorte helpt deze yoni olie ook bij het herstel van je vulva en perineum. Met en zonder wondjes!

Dankzij de helende en genezende natuurlijke ingrediënten, helpt de olie bij de genezing en het herstel. Of je nu wel of geen beschadigingen hebt, de olie is zeer verzachtend en voedend voor je huid.

Zonder hechtingen

Marieke Verschelling, holistisch verloskundige die deze olie heeft samengesteld, heeft al meerdere jaren geen hechtingen meer gezet. Ze gebruikt bij scheurtjes of wondjes deze olie voor de natuurlijke genezing.

Dus ook als je er voor kiest om je niet te laten hechten, kun je deze olie gebruiken bij de genezing van eventuele wondjes.

Verzachtend

Maar ook als je geen wondjes hebt is deze olie zeer verzachtend op je gevoelige yoni na de geboorte. Je kunt de olie aanbrengen op je vingers en zachtjes wrijven waar je dat prettig vindt. Geeft echt instant verlichting!

Je kunt ook je partner of je vroedvrouw of kraamverzorgende vragen om zachtjes de olie aan te brengen voor verlichting, genezing en herstel.

Verbinding

Het gebruik van de olie helpt bij zowel lichamelijk als geestelijk herstel na de bevalling. Door de verbinding die je weer maakt met je lichaam door de zachte aanraking op deze gevoelige plek.

Je komt weer in verbinding met je lichaam, iets dat veel vrouwen best spannend vinden na een bevalling waarbij er van alles is gebeurd met je lichaam en speciaal met je vulva.

Wanneer je jezelf weer voorzichtig en zacht aanraakt, zul je merken dat het allemaal helemaal zo eng niet is, dat je lichaam nog steeds jouw lichaam is. Je komt weer in contact en verbinding met je lichaam, iets dat erg belangrijk is na deze bijzondere ervaring. Verbinding met je lichaam helpt namelijk mee om te luisteren naar je lichaam en aan te voelen wat je nodig hebt. Het helpt ook om de hele ervaring te laten landen, om letterlijk weer terug op aarde te komen.

Het aanvoelen van je eigen behoeftes helpt mee om te zorgen voor je kindje en ook tegemoet te kunnen komen aan zijn of haar behoeftes. De borstvoeding kan beter stromen als jij je ontspannener in je lichaam voelt. En jouw ontspanning werkt ook weer door op de gesteldheid van je baby, die lichamelijk nog heel erg nauw met jou verbonden is.

De yoni olie in het Moeder Aarde bewust natuurlijk kraampakket is samengesteld door holistisch verloskundige Marieke Verschelling van mensenkind.nu.

Ze heeft veel ervaring met het gebruik van deze olie bij haar cliënten. Ze zet al jaren geen hechtingen meer, maar gebruikt de olie bij de voorbereiding van het perineum op de geboorte en bij de genezing van eventuele wondjes of scheurtjes na de bevalling.

Last van hechtingen na de bevalling

Ook als je wel hechtingen hebt laten zetten en/of na lange tijd nog last hebt van hechtingen of andere ongemakken na de bevalling, kun je deze olie gebruiken om je yoni te verzachten, voeden en laten herstellen!