Misschien wel het meest verrassende product in ons Moeder Aarde bewust natuurlijk kraampakket. Iets dat je eigenlijk nooit tegenkomt in reguliere kraampakketten, maar wat ons betreft echt een enorme toegevoegde, verzorgende waarde heeft.

Waar we het over hebben? Heilwol, ook wel genezende wol genoemd, een 100% natuurlijk multi-inzetbaar geneesmiddel voor zowel moeder als baby.

Kamille en heilwol

Wat is Heilwol?

Heilwol is afgeschoren schapenwol dat zo mild mogelijk gewassen en gekaard (gekamd) is, zodat er nog volop lanoline (wolvet) in de wol aanwezig is. Deze wol, met veel wolvet, helpt bij de genezing van je huid. Het wolvet van schapen lijkt namelijk erg op ons eigen huidvet. Het wolvet helpt bij het soepel en gehydrateerd houden van de huid zonder dat het vochtig wordt en het heeft herstellende en genezende eigenschappen.

Hoe werkt het?

Heilwol neemt veel vocht op zonder vochtig aan te voelen en vormt een luchtlaagje tussen de beschadigde of geïrriteerde huid en de eventuele bedekking (kleding, verband, pleister, luier, etc). Door het luchtlaagje kan de huid ademen en daardoor sneller genezen. Door het aanwezige wolvet wordt je huid gevoed en blijft hij soepel. Op deze manier ontstaat er een ideaal klimaat voor de huid om te herstellen, ook als je bedekking gebruikt.

Je kunt eventueel zelfs een beetje extra wolvet op je huid aanbrengen voordat je de heilwol erop legt.

Frisse lucht

Overigens geneest je huid natuurlijk altijd het allerbest aan de blote lucht! Probeer je beschadigde of geïrriteerde huid dus zoveel mogelijk zonder bedekking te laten. Maar als het niet anders kan, dan is heilwol van enorm toegevoegde waarde bij het herstel.

Wanneer te gebruiken?

Je kunt een pluk heilwol gebruiken op gevoelige of geïrriteerde tepels, op gevoelige wondjes of hechtingen, op geïrriteerde babybillen in luiers, op een gevoelig babynaveltje etc.

Hoe lang laat je het zitten?

Je kunt het plukje heilwol verwisselen na 12 tot 24 uur of wanneer het vies is. Bijvoorbeeld als je de luier verschoont of bij een voeding.

Eén plukje kun je 1 à 2 keer gebruiken. Je kunt het tussendoor reinigen door het in de zon (of in de sneeuw) te leggen. Je kunt het niet wassen.

Na gebruik kun je het plukje weggooien.

Biologisch

De heilwol van Popolini, die wij in ons bewust natuurlijk kraampakket hebben zitten, is van biologisch gehouden schapen en diervriendelijk afgeschoren. Het is zo mild mogelijk gewassen zonder belastende stoffen.